Új életet kezdeni?

  1. Az ellentmondásos és egységes cselekedetek alkotják az élet alapvető építményét. Abban a pillanatban, amikor szembesülsz velük, nem szabad tévedned, mert ha megteszed, azzal jövődnek ártasz, és visszafelé tereled életed sodrát… Azután hogyan keveredsz majd ki a szenvedésből?

  2. Jelen pillanatban azonban a helyzet az, hogy már számos ellentmondásos cselekedetet halmoztál fel. De ha az alapoktól kezdve minden hamis, mit lehet még tenni? Szétszedni életedet, hogy aztán mindent újrakezdjél? Engedd meg, hogy azt mondjam: nem hiszem, hogy egész építményed hamis lenne. Következésképpen felejtsd el e drasztikus gondolatokat, melyek nagyobb bajokat okozhatnak neked, mint amiktől ma szenvedsz.

  3. Az új élet nem a korábbi “bűnök” szétrombolásával teremthető meg, hanem azok felismerésével. Fontos, hogy a jövőben világosak legyenek előtted ezen tévedések kellemetlen következményei.0124

Fotó: Rafael Edwards

  1. Élet akkor kezdődik, amikor szaporodni kezdenek az egységes cselekedetek, hogy kiválóságukkal kiegyenlítsék a korábbi erőviszonyokat, és végül túlsúlyba kerüljenek.
  2. Fontos, hogy ezt világosan megértsd: nem állsz háborúban önmagaddal. Elkezdesz barátként bánni önmagaddal, mint olyan valakivel, akivel ki kell békülnöd, miután maga az élet és a tudatlanság eltávolított titeket egymástól.
  3. A megbékéléshez szükséged lesz egy első elhatározásra, miután megértetted korábbi ellentmondásaidat. Ezután egy újabb döntés kell arról, hogy le akarod győzni ellentmondásaidat. Végül azt az elhatározást hozod, hogy egységes cselekedetekből építed fel életed, elutasítva az olyan dolgokat, melyek eddig annyi bajt hoztak fejedre.
  4. Valóban célszerű, hogy megvilágítsd múltadban és jelenlegi helyzetedben azokat az ellentmondásos cselekedeteket, melyek rabságban tartanak. Hogy felismerd ezeket, a belső erőszakkal és önbecsapás-érzettel járó szenvedésekre támaszkodj. Ezeknek világos jelei vannak.
  5. Nem azt mondom, hogy a múlt és a jelen kimerítő áttekintésével kell gyötörnöd magad. Csupán azt, hogy vedd figyelembe mindazt, ami kedvezőtlen irányba térítette utadat, és ami erős kötelékekkel tartott fogva. Ne hitegesd magad azzal, hogy ezek “megoldott problémák”. Nemhogy meg nem oldottad, kellőképpen meg sem értetted azt, amit még nem hoztál kapcsolatba egy új – a probléma hatását ellensúlyozó és legyőző – erővel.
  6. Mindezen javaslatok csupán akkor érdekesek, ha kész vagy létrehozni egy új tájat belső világodban. De ha csak magadra gondolsz, magadért semmit nem tehetsz. Ha előre akarsz haladni, egy nap fel kell ismerned, hogy küldetésed a téged körülvevő világ emberivé tétele.

Silo: Emberivé tenni a Földet

Kategória: Uncategorized
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás