A szenvedés megértése

“Nem arról van szó, hogy elhagyjuk az illúziókat. Nem arról van szó, hogy harcoljunk az ábrándok ellen. Ez épp annyira működésképtelen, mint hogy a saját hajunknál fogva felemeljük magunkat, és nem okoz egyebet, mint hogy mind hosszú, mind rövid távon növeljük a szenvedésünket.

Nem arról van szó, hogy bármiről is le kellene mondanunk, ez a “lemondás” egy másik elterjedt téma, ami nélkülöz mindenféle megértést. Mi a szenvedés megértéséről beszélünk.

Nem jó azt tanácsolni az embereknek, hogy az ábrándjaikkal ellentétes irányú mozgásokat hajtsanak végre az életükben. Ez, azon kívül, hogy nem hoz megoldást, súlyosbítja a dolgokat.

Csak arról van szó, hogy tanulmányozzuk az ábrándjainkat, és az irányukat. Arról van szó, hogy a saját ábrándjainkban és a boldogság keresésében felfedezzük a szenvedés gyökerét. Ezeket a gondolatokat terjeszteni az emberek között, függetlenül ideológiai ellentéteiktől, annyit jelent, mint egy olyan új nézőpontot terjeszteni, amely egy mély értelem felé vezető forradalmi változást hoz a bensőnkben és a társadalomban.

De nem arról van szó, hogy bárkit is meg kellene téríteni, hanem arról, hogy tiszteljük és szeressük az embertársainkat anélkül, hogy növelnénk az elkeseredettségüket és a szenvedésüket.”

Silo
Kategória: Uncategorized
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s