Kincsek

“Szeresd a valóságot, amit felépítesz”
Silo: Emberivé tenni a Földet

Tele van a táskám kincsekkel. A legtöbb közülük ún. kristály. Már egy külön zsebet neveztem ki ezeknek a kristályköveknek, annyi van belőlük. A legtöbb az óvoda udvaráról származik. Nem is gondolná az ember, hogy óvoda udvarán mennyi sok kincs van. Valaki egyszerű kavicsoknak gondolhatná ezeket a köveket, de ha jobban megnézi őket az ember, akkor mindegyik csillog. A gyerekek persze egyből tudják, hogy ez kristály, csak szét kell törni, és csillog a belseje mindegyiknek.

kincsek

Én is találtam egy kincset nem olyan régen. Ez is amolyan egyszerű kavicsnak látszik első ránézésre. Rég óta kerestem, hogy hogyan tudnám megtartani a kapcsolatot a belsőmmel, a keresésemmel, az “értelemmel”. Voltak időszakok, amikor minden este meditáltam, és az nagyon jó volt. Úgy éreztem, hogy rákapcsolódom egy olyan hullámhosszra, ami az egész univerziumban rezeg, ami mindig ott van, és hívja az embert, de csak akkor lehet fogni az adást, ha belül igazán nagy csend van. Megváltozott az életem ettől a tapasztalattól. De nagyon nehéz minden este odaülni, sokszor már éjszaka, fáradtan a munkától és a gyerekektől. Nem tudok minden este leülni meditálni.

Néhány hete egy előadáson voltam, ahol a zene és a transzállapotok kapcsolatáról volt szó. Ott hallottam, hogy az ausztrál őslakosoknál az (volt) a szokás, hogy naponta háromszor közösen táncoltak és énekeltek, amibe bárki szabadon becsatlakozott. És akkor elgondoltam, hogy milyen jó lenne, ha én is naponta többször rácsatlakozhatnék az “univerzium rádió hullámhosszára”. És akkor támadt egy ötletem.

Eszembe jutott Silo “ajándéka”, a kérés, ami tkp. egy nagyon egyszerű kis ima. Így mondta annak idején:

“Bármikor napközben vagy az éjszaka folyamán vegyél egy mély levegőt és képzeld el, hogy ezt a levegőt a szívedbe juttatod. Azután kérj erősen a magad és a szeretteid számára. Kérd erősen, hogy túllépj azon, ami ellentmondást okoz; kérd, hogy az életed egységes legyen. Ne tartson hosszú ideig ez a kis ima, ez a rövid kérés, mert elég, ha egy röpke pillanatra megszakítod azt, ami az életedben történik, hogy megteremtsd ezt a kapcsolatot a bensőddel, hogy tisztaságot teremts az érzéseidben és gondolataidban.”

Részlet Silo egy 2005-ben elhangzott beszédéből

Elhatároztam, hogy naponta ötször fogom csinálni ezt a nagyon rövid kérést, ezt az egyszerű imát. Beállítottam a telelfonomat, hogy jelezzen nekem három óránként, hogy el ne felejtkezzem róla. Hogy hívjon engem, mint a müezzin a híveket. És azóta csörög, mondhatni ébreszt engem naponta ötször. Nem vagyok mindig abban a helyzetben, hogy tudjam csinálni a kérést, de minden nap legalább 2-szer sikerül. Nem tartanak sokáig ezek a kérések, tényleg csak fél percre szakítom meg, amit éppen csinálok, hogy vegyek pár mély levegőt és kérjem magamnak vagy másoknak, hogy legyen egyre egységesebb az életünk.

Nem számítottam rá, hogy ez az egyszerű dolog ennyire jó lesz nekem. Tényleg tisztaságot teremt, kapcsolatban tart. Úgy érzem, mintha minden kéréssel táplálnék magamban valami csodálatos dolgot. Nagyon jó érzés másoknak jó dolgokat kérni. Naponta többször.

A táskámban sok kincs gyűlt össze az év végére. De mostanában mégis mintha könnyebb lenne.

Kategória: Uncategorized
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s